02 feb, 09:39
Google, despăgubiri de milioane de dolari. Compania, acuzată de discriminare salarială
Compania Google a acceptat să plătească un total de 3,8 milioane de dolari, după ce a fost acuzată de discriminare salarială împotriva femeilor şi a asiaticilor.
Google, despagubiri din cauza discriminarilor salariale. Sursa: Pixabay

Cea mai mare parte din această sumă o reprezintă despăgubiri pentru 2565 de femei angajate de Google pe posturi de inginer, precum şi pentru alte aproape 3000 de persoane, candidate feminine sau candidaţi cu origini asiatice care nu au fost selectaţi pentru a ocupa astfel de posturi.

Google a declarat că discriminările au fost detectate în cursul unei analize interne de rutină şi că a acceptat să plătească suma respectivă pentru a remedia situaţia, negând totodată că a încălcat legea.

Prea mulţi bărbaţi angajaţi la Google"Considerăm că fiecare persoană trebuie plătită în funcţie de munca pe care o prestează şi nu de cine este şi facem investiţii masive pentru ca procedurile de angajare şi remunerare să fie corecte", a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei, adăugând că Google analizează în fiecare an cifrele privind salariile pentru a depista anomalii şi este deschisă să reglementeze orice presupusă problemă de discriminare.

În cadrul reglementării pe care a acceptat-o, Google va reexamina regulile, procedurile şi practicile de angajare şi remunerare, a menţionat departamentul.

Problemele constatate la Google vin pe fondul denunţării unei culturi sexiste în industriile tehnologiei din Silicon Valley, dominate de bărbaţi, notează AFP, conform Agerpres. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri