Google Pay, lansat OFICIAL în România. Cum se activează şi ce beneficii aduce
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Google Pay se lansează oficial în România şi pentru utilizatorii de sisteme Android. Iată cum funcţionează, dar şi care sunt beneficiile plăţilor prin intermediul acestei platforme. 

Pentru a accesa funcțiile Google Pay, va trebui să instalezi aplicația băncii sau companiei care a emis cardul. Apoi, dacă aceasta se regăsește pe lista de bănci care oferă "Google Pay as a service", vei găsi în meniul aplicației opțiunea de a „Adăuga cardul în Google Pay”.

Astfel, cardul este salvat în secțiunea Google Pay a telefonului și poți face plăți atât online, cât și fizic, la POS-uri contactless care acceptă plata prin telefon. Doar cardurile VISA și MasterCard pot fi înrolate în Google Pay. Alte carduri, de genul Maestro sau Visa Electron, nu sunt acceptate.

Care sunt beneficiile

Google spune că avantajul principal la plata cu Google Pay este securitatea. Compania oferă mai multe niveluri de securizare a plăților, printre care și „tokenizarea”. Practic, la fel ca în cazul Apple Pay, atunci când faci o plată prin Google Pay, sistemul generează un număr de card virtual unic acelei tranzacții. Astfel, nu pot apărea plăți dublate pe aceeași tranzacție, întrucât imediat ce plata a fost făcută, acel număr de card este automat dezactivat. De fiecare dată când plătești cu Google Pay, cel care primește banii îi primește de pe un alt număr de card, scrie go4it.ro

Consumatorii din România pot activa serviciul Google Pay din aplicaţiile de mobile banking ale Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Orange Money, Revolut şi UniCredit Bank, având astfel posibilitatea să facă plăţi contactless cu dispozitive mobile, chiar şi atunci când cardul lor nu este contactless, scrie şi ZF.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel