Google și-a dat AFARĂ unul dintre cei mai buni cercetători AI. Ce a deranjat compania
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Informaticiana americană cu rădăcini etiopiene, Timnit Gebru, a mărturisit că Google i-a încheiat brusc contractul, ieri.

Conform The Verge, Gebru era principala conducătoare a echipei Google pentru inteligența artificială etică și crede că concedierea sa a avut legătură cu un email pe care l-a trimis colegilor care ar fi deranjat managerii. Scrisoarea electronică trimisă către Brain Women și Allies listserv a exprimat frustrarea pe care a simțit-o informaticiana când Google i-a spus să retragă o cercetare.

„Cu o săptămână înainte să pleci în concediu, vezi că-ți apare o conferință la 16:30. Apoi, în acea întâlnire, managerul managerului îți spune că «s-a decis» că trebuie să-ți retragi cercetarea până săptămâna viitoare, fiindcă nu ești o persoană a cărei umanitate (nu mai zic de expertiză) este recunoscută sau valorificată în această companie”, se arăta în email. După mai multe discuții, Gebru a cerut noi condiții pentru a-și continua munca. Managerii n-au acceptat și i-au acceptat, în schimb, demisia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel