Grațiela Gavrilescu și Horia Constantinescu, proiect de lege: "Obligăm autoritățile să achiziționeze produse românești!"
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Deputatul umanist Grațiela Gavrilescu și Horia Constantinescu, fost șef ANPC, au inițiat un proiect de lege pentru susținerea agriculturii românești.

Deputatul umanist Grațiela Gavrilescu a depus la Parlament un proiect de lege, al cărui autor este Horia Constantinescu, pentru sprijinirea fermierilor, procesatorilor și producătorilor din România. Proiectul de lege conține o serie de prevederi ca unități administrate de stat să achiziționeze doar produse alimentare românești, în măsura în care este posibil acest lucru.

”Consider că este un moment extrem de important, trebuie să avem grijă de sănătatea populației, de felul în care populația se alimentează, e nevoie de produse de calitate și trebuie să ne gândim foarte bine ca industria alimentară să fie protejată. Guvernul și Parlamentul ar trebui să gândească legi să protejeze producătorii autohtoni, iar producția lor să fie cât mai mare”, a explicat Grațiela Gavrilescu într-o conferință de presă.

"Obligăm autoritățile statului să achiziționeze produse românești"

Horia Constantinescu, fost președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, și-a anunțat intenția de a se alătura Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) și spune că, prin acest proiect se poate obține o adevărată piață de desfacere pentru produsele românești.

”Am lucrat aproximativ un an de zile alături de doamna Gavrilescu. Inițial, proiectul a fost gândit ca un program-pilot, pentru Constanța, apoi extins. Ideea este nu să oferim o alternativă, ci să obligăm autoritățile statului să achiziționeze produse românești” a precizat Horia Constantinescu.

Acesta și-a anunțat intenția de a se alătura Partidului Puterii Umaniste, spunând că a decis să se alăture formațiunii politice care i-a oferit sprijin pentru promovarea proiectului în Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel