Greșeală FATALĂ la supermarket în pandemie. ORICINE o pățește!
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Cumpărăturile la supermarket în pandemie sunt niște experiențe pe care nu ai cum să le uiți.    

Cea mai enervantă greșeală pe care am observat-o când am mers la supermarket a fost la casa de marcat. Păstrarea distanței de cel puțin 1,5 m față de alte persoane este de domeniul fantasticului pentru mulți români. Deși supermarketurile au montat indicatoare pe podea în zona caselor de marcat, cei mai mulți nu le respectă.

Te trezești ca stai ca prostul și în fața ta se bagă doi oameni. Degeaba sunt afișe în tot magazinul cu avertizări privind păstrarea distanței, românul tot se bagă în fața ta. Pare o plăcere extraordinară să ne suflăm unul în ceafa celuilalt. Ce-i drept, obiceiul acesta este împământenit de multă vreme. Nici amenințarea COVID 19 nu-l va face să dispară. A păstra distanța față de cealaltă persoană, respectarea intimității, ar trebui să fie o regulă de bun simț, nu o regulă impusă de coronavirus.

Dar românului, înarmat cu mască, mănuși, crezându-se 100% apărat, îi place să se așeze fix între tine și cealaltă persoană care respectă distanța, fix în acel metru și jumătate care desparte omenirea în pandemie la supermarket. Se uită urât la tine, peste umăr, și îți zice printre dinți: ”cum să fii atât de prost, dacă stai la coadă, să te așezi la un kilometru distanță de casa de marcat?”

Apoi, când ajunge la casa de marcat, omul stă cât mai aproape de vânzătoare ca nu cumva să-l păcălească cu vreun ban. Și oamenii de la casa de marcat trebuie protejați pentru a-i putea găsi și mâine acolo când mergem să ne luăm bere și ciocolată, când ne facem drum de cinci ori pe zi la supermarket doar pentru a ieși din casă.

VEZI ȘI: EXCLUSIV De ce TREBUIE să ieși URGENT din casă în pandemie




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel