Urmărește emisiunea live
GREȘEALĂ MARE la Neversea. Fără Salam, dar s-a întâmplat o Minune - video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Adrian Minune
Adrian Minune
Telefoanele au fost în aer, toată lumea transmitea LIVE pe Facebook când faimosul DJ din Suedia, Salvatore Ganacci, aflat la Neversea, a introdus în recitalul său maneaua lui Adrian Minune - ”Așa sunt zilele mele”.

Majoritatea tinerilor de la Neversea au apreciat momentul cu Adrian Minune. Toți știau versurile pentru că, până la urmă, au crescut cu Adrian Minune. Era o vreme, acum vreo două decenii, când după o anumită oră, pe Atomic, post de televiziune cu muzică, intrau manele și mulți români ascultau, stăteau în fața micului ecran, cum se uită astăzi la Chefi la cuțite, adică programele cu manele făceau audiență.

”Așa sunt zilele mele” este din 2001, adică de acum... 18 ani și iată că astăzi, deși ne batem cu pumnul în piept că nu ascultăm manele, face furori, îi știm versurile la orice oră, oricât de trezi sau fumați suntem. În schimb, melodiile lui Temișan sau Mărgineanu ar fi greu să le fredonăm. Asta nu e rău, doar că nu recunoaștem. Până când vine un Dj olandez și ne arată cine suntem, de fapt, adică puțin ipocriți.

Singura greșeală mare

Au făcut totuși o greșeală organizatorii Neversea... nu au anunțat că Salvatore Ganacci va ”apela” la artificiul Adrian Minune. Ar fi fost și mai mare numărul celor prezenți la festivalul de la malul mării. Dar nu ar mai fi fost efectul wow datorat de surpriza momentului. Oricum, suedezul a ales bine - ”Așa sunt zilele mele" este cea mai cunoscută manea, o manea clasică să-i spunem. E o manea aleasă bine care strânge în ea problemele omului, dacă stați un pic să vă gândiți.

În altă ordine de idei, de mai multe luni fusese creat pe Facebook un eveniment prin care mii de oameni îl cereau pe Florin Salam la Neversea. Iată că DJ-ul olandez a îndeplinit cumva dorința românilor. N-a adus Salam, dar a făcut o Minune!

Manele au fost și la premiile Gopo. Au fost și atunci unii care s-au oripilat la fel. Ce-i drept, ca actor în sala, acolo nu puteai să fredonezi, toate camerele fiind pe tine. Organizatorii au precizat atunci că şi-au dorit ca gala din 2019 să reprezinte o pledoarie pentru diversitate, acceptare şi toleranţă. Reacțiile românilor au arătat că deși am trăit cu manelele la colțul blocului asta nu ne face mai toleranți, din contră.

Manele au fost și în campania electorală pentru europarlamentare. Acolo nu ne-au plăcut, doar la Neversea ne plac.

Poate la anul, la Untold sau Neversea, organizatorii aduc totuși și un manelist din gama Salam / Minune - să vezi atunci ce nebunie!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel