Guvernul german a aprobat extinderea misiunii din Irak
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Guvernul german a aprobat miercuri extinderea mandatului misiunii Germaniei în Irak, unde armata face parte dintr-o coaliţie internaţională care luptă împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), potrivit DPA.

Prelungirea misiunii va avea nevoie şi de aproape Bundestagului, camera inferioară a parlamentului german. Mandatul misiunii urma să expire la 31 octombrie.

Guvernul a aprobat staţionarea de avioane de luptă şi de avioane de alimentare în Iordania până la 31 martie 2020, în timp ce mandatul unităţilor de instruire germane din Irak va fi extins cu un an.

Participarea Germaniei la coaliţia internaţională din Irak a fost limitată la cel mult 700 de soldaţi.

Conform textului mandatului, consultat de DPA, realizările actuale împotriva Statului Islamic trebuie securizate pentru a se evita o reapariţie a militanţilor jihadişti.

"În caz contrar, (Irakul) ar putea cădea din nou în insecuritate şi volatilitate cu consecinţe negative pentru întreaga regiune", precizează mandatul.

Social-democraţii, partenerii minoritari ai creştin-democraţilor în coaliţia de guvernare din Germania, au fost anterior împotriva prelungirii mandatului după înfrângerea Statului Islamic.

Totuşi, coaliţia internaţională se teme că jihadiştii s-ar putea regrupa folosind o reţea subterană pentru a-şi creşte influenţa din nou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel