Guvernul nu a găsit o soluţie finală în disputa cu primarii. Vlad Voiculescu: Vor fi "standarde de cost". Încă se caută o formulă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvernul impune "standarde de cost" primăriilor pentru decontarea cheltuielilor cu centrele de vaccinare
Guvernul impune "standarde de cost" primăriilor pentru decontarea cheltuielilor cu centrele de vaccinare
Guvernul României este decis să aloce bani primăriilor pentru centrele de vaccinare conform unor aşa zise "standarde de cost". Cu toate astea, încă nu s-a decis care va fi formula exactă de calcul. 

Întrebat dacă s-au stabilit sumele maxime care vor ajunge la primăriile din ţară pentru centrele de vaccinare, Vlad Voiculescu a răspuns că "vor exista standarde de cost". 

"Am văzut o estimare, e adevărat mai veche, care avea nişte sume care mă fac să cred că unii primari îşi imaginau că pot construi, în loc de centru de vaccinare, un stadion sau un cinematograf pe care să îl folosească pentru vaccinare şi apoi să îl păstreze. Nu va fi cazul. Vom avea nişte standarde de cost şi sunt sigur că toată lumea va fi rezonabilă. Standardul de cost este o sumă limită care va putea fi rambursată din bugetul de stat pentru primării. 

Încă se calculează cât va fi, încercăm să găsim o formulă mulţumitoare pentru toată lumea, care să meargă de la standarde minime până la, să spunem, oraşele frumoase", a declarat Vlad Voiculescu după şedinţa de Guvern. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel