UPDATE Guvernul Orban și-a asumat răspunderea pe modificarea concursului de admitere la INM
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Ludovic Orban gov.ro
Ludovic Orban gov.ro
Premierul României, Ludovic Orban, a făcut anunțul în plenul reunit al Parlamentului.

Guvernul Orban și-a asumat răspunderea în plenul reunit al Parlamentului României, în ceea ce privește amânarea termenului pentru creșterea vechimii în vederea accederii magistraților la Institutul Național de Magistratură (INM).

„Primul proiect de lege pe care Guvernul îşi angajează răspunderea este legea privind unele măsuri aplicabile în anul 2020 referitoare la concursul de admitere la INM. A trebuit să modificăm proiectul ca urmare a unor amendamente admise. (...) Dacă nu am fi luat această iniţiativă, cu siguranţă sistemul de justiţie ar fi fost grav afectat, accesul cetăţenilor la actul de justiţie ar fi fost restrâns dramatic, iar disfuncţionalităţile provocate în sistemul de justiţie ar fi afectat grav sistemul de justiţie”, a spus premierul Ludovic Orban în plenul Parlamentului, conform Agerpres.

Amendamente acceptate și respinse

„Ca urmare a adoptării de către Parlamentul României a acestor modificări, au fost formulate amendamente din partea domnului deputat Ioan Cupşa şi a domnului senator Robert Cazanciuc. Am acceptat amendamentul înaintat de domnul deputat Ioan Cupşa şi partea de amendament formulată de domnul Cazanciuc prin care am scos din corpul legii cele două articole care se referă la prorogarea termenului de intrare în vigoare pentru pensionarea anticipată a magistraţilor şi pentru trecerea de la completurile de doi la completurile de trei. Am păstrat în corpul legii articolul care se referă la vechimea necesară pentru concursul de admitere la INM şi am respins amendamentul domnului senator Robert Cazanciuc”, a adăugat Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel