Halep, Neagu, Pintea, Gavril, sondajul momentului. Cine a dat LOVITURA
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Simona Halep
Simona Halep
DCNews a lansat sondajul cu întrebarea „Cine este sportivul român al anului 2018?”, votându-se între Cristina Neagu, Crina Pintea, Simona Halep, Ronald Gavril și Mirel Rădoi.

În urma voturilor înregistrate, de departe, marea câștigătoare este Simona Halep, care a obținut 62,17% din voturi, fiind aleasă de 17.524 de persoane. Sportiva din Constanța a avut parte de cel mai bun an al carierei. Dacă în 2017 și-a îndeplinit unul dintre cele două mari visuri ale carierei, acela de a deveni numărul 1 mondial, în 2018 a bifat un alt obiectiv major: câștigarea unui turneu de Mare Șlem. Liderul WTA și-a îmbunătățit aproape toate aspectele jocului, potrivit cifrelor furnizate de wtatennis.com. În ultimele 12 luni, a servit mai mulți ași (108, față de 96) și a fost mai bună în privința punctelor obținute cu al doilea serviciu (48,1%, față de 47,9%), punctelor câștigate pe primul serviciu al adversarului (42,9%, față de 39,8%), punctelor câștigate pe al doilea serviciu al adversarului (60,8%, față de 58,6%) și punctelor de break convertite (50,1%, față de 48,2%).

Aprecierile la adresa sa continuă să curgă. Recent, Martina Navratilova și Chris Evert au spus că românca are cel mai bun backhand din circuitul feminin. Faptul că și-a adjudecat primul turneu de Grand Slam al carierei, la Roland Garros, a ajutat-o pe Halep să fie inclusă de L'Equipe în ierarhia pentru Campioana campioanelor.

(w670)


Pe locul doi s-a clasat Cristina Neagu cu 27,30% din voturi, fiind votată de 7.694 de oameni. Aleasă de trei ori cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu va lipsi cel puțin șase luni, după accidentarea suferită la Campionatul European, când s-a ales cu o ruptură de ligamente încrucișate. Interul stânga, în vârstă de 30 de ani, a admis că se așteaptă la o perioadă grea, cel puțin înainte de intervenția chirurgicală.

Pe locul trei se află Crina Pintea cu 3,96% din voturi, fiind aleasă de 1.115 persoane. A semnat recent cu ETO Gyor, deținătoarea Ligii Campionilor la handbal feminin. Ea s-a transferat de la Issy Paris.

Pe ultimele două locuri se află Mirel Rădoi (3,47%) și Ronald Gavril (3,05%).

VEZI ȘI: 

Decretul lui Iohannis, publicat. Chirieac, scenariu: Va fi atacat și suspendat

EXCLUSIV Iohannis, refuz nominalizare șef de Stat Major. "Lovitură mortală"



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel