Honda lansează sistemul de pilot AUTONOM. Mașina se conduce singură
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Honda a făcut încrezătorul anunț cum că va produce în masă vehicule electrice autonome care vor putea să se conducă de unele singure 100% în anumite condiții, însă șoferii vor trebui să fie gata să preia controlul la nevoie.

Conform The Verge, tipul de autonomie menționat de Honda se încadrează în Nivelul 3 al Societății de Ingineri Auto (SAE). Acesta se referă la un șofat în care șoferul tot trebuie să preia controlul la cerere. Nivelul 4 se referă la o mașină care poate să se conducă singură în cele mai multe situații, în timp ce Nivelul 5 este în mare teoretic și se referă la un șofat autonom în toate condițiile.

Honda a transmis că a primit aprobare de la un Minister din Japonia pentru a produce în masă mașini care se încadrează în Nivelul 3. „Această aprobare permite sistemului automat de șofat să conducă mașina în locul șoferului în anumite condiții, ca atunci când vehiculul se află în trafic congestionat pe autostradă”, a explicat producătorul auto. Prima mașină care va adopta sistemul va fi Honda Legend, sedan care va integra condusul autonom până la finalul lui martie 2021, sub numele de „Pilot de ambuteiaj”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel