Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Stiri
 
13 noi, 12:10
Hong Kongul, paralizat din cauza protestelor violente
Protestele violente din Hong Kong paralizează întregul oraș. Forțele de ordine au intrat în coliziune directă cu protestatarii.

Hong Kongul se confruntă, în cea de-a treia zi consecutivă, cu blocarea orașului, ca urmare a blocării mai multor rute de transport urban și a închiderii mai multor școli și afaceri locale, în contextul escaladării violențelor din regiune, relatează site-ul agenției Reuters, anunță Mediafax.

Aproximativ 1000 de locuitori ai Hong Kongului au ocupat districtul central al orașului, purtând măști în pofida legii care interzice utilizarea acestora și atacând sediile mai multor companii și afaceri locale.

Forțele de ordine au intrat în coliziune directă cu protestatarii, în eforturile de a anihila manfiestațiile și de a dispersa mulțimile de oameni. Aceștia s-au confruntat și pe parcursul nopții în campusurile universitare.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu șase luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.


loading...
loading...

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri