19 feb, 07:36
Huawei se orientează spre creșterea porcilor în China: Recunoaștere facială și monitorizarea activității fizice
Huawei se confruntă cu sancțiuni dure. Nu mai poate accesa componente vitale după ce administrația Trump a etichetat compania ​​drept o amenințare la adresa securității naționale a SUA. Prin urmare, Huawei se reorientează spre creșterea de porci. 
foto pixabay

Ca răspuns la vânzările dificile de smartphone-uri, Huawei analizează alte surse de venituri. Pe lângă tehnologiile pentru crescătorii de porci, ce implică inteligența artificială (AI), Huawei lucrează și cu industria cărbunelui.

Fostul președinte american Donald Trump a susținut că Huawei oferă date despre clienți guvernului chinez, acuzații pe care compania le-a respins în mod repetat.

Producția de telefoane Huawei se va reduce în 2021 cu 60%

 

Drept urmare, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume s-a limitat la fabricarea modelelor 4G, deoarece nu are permisiunea guvernului SUA de a importa componente pentru modele 5G.

Rapoartele au sugerat că Huawei își va reduce anul acesta producția de smartphone-uri cu până la 60%. În noiembrie, a vândut marca de telefoane ieftine Honor către un consorțiu de dealeri și parteneri.

Și astfel, Huawei caută alte surse de venituri - trecând la servicii de cloud computing, vehicule inteligente și dispozitive purtabile. Are chiar planuri pentru o mașină inteligentă.

Jumătate din porcii din lume sunt în China. Huawei intervine: Recunoaștere facială a porcilor și monitorizarea activității fizice

 

Dar, de asemenea, țintește câteva industrii mai tradiționale. China are cea mai mare industrie de creștere a porcilor din lume și găzduiește jumătate din porcii vii din lume. Tehnologia ajută la modernizarea fermelor prin folosirea IA pentru a detecta bolile și a urmări porcii. Tehnologia de recunoaștere facială poate identifica porcii individuali, în timp ce alte tehnologii le monitorizează greutatea, dieta și mișcarea.

Alți giganți ai tehnologiei chinezi, inclusiv JD.com și Alibaba, lucrează deja cu fermierii de porci din China pentru a implica noi tehnologii.

Inovare minieră de la Huawei: Mai puțini muncitori, mai multă siguranță

 

În plus, la începutul acestei luni, fondatorul și directorul executiv al Huawei, Ren Zhengfei, a anunțat înființarea unui laborator de inovare minieră în provincia Shanxi din nordul Chinei.

Compania dorește să dezvolte tehnologii pentru minele de cărbune care să ducă la ”mai puțini muncitori, mai multă siguranță și o eficiență mai mare” și să le permită minerilor de cărbune să ”poarte costume și cravată” la locul de muncă.

În timpul unei mese rotunde la eveniment, Ren a declarat că firma se aventurează în minerit și industria metalurgică, în timp ce se extinde în produse de larg consum, precum televizoare, computere și tablete.

"Putem supraviețui în continuare chiar și fără a ne baza pe vânzările de telefoane", a spus Ren, conform Mediafax, adăugând că este foarte puțin probabil ca SUA să elimine Huawei de pe o listă neagră care împiedică companiile americane să lucreze cu firma de tehnologie chineză fără aprobare.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri