Iancu Guda: Moment istoric, de cotitură, pentru România. Istoria nu iartă proștii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Economistul Iancu Guda a transmis un mesaj tranșant după ce s-a stabilit suma pe care România urmează s-o primească de la UE. 

Iancu Guda a vorbit despre pachetul financiar pe care România urmează să-l primească de la UE, în valoare de 31,2 miliarde de euro, din care două treimi sunt fonduri nerambursabile. 

Economistul a scris pe Facebook: 

”- pachetul reprezintă 15% din PIB, arhisuficient pentru reconstrucția economiei după efectele negative cauzate nu doar de pandemia Covid-19, ci și toate furăciunile și corupția din ultimii 30 de ani

- NU mai există scuze și alibiuri. În ultimul deceniul România a fost condusă de 12 guverne (mai mult decât Bulgaria, Ungaria, Polonia și Cehia împreună), și fiecare a dat vina pe guvernul precedent (au lăsat deficite prea mari, datorii neplătite, obligații viitoare). Toți au spus că fondurile sunt puține și limitate!

- acum avem bani, ce o să facem cu ei? Prioritățile sunt: investiții publice (infrastructură, educație, sănătate, sport); digitalizarea administrației publice (va contribui la scăderea cheltuielilor de personal și colectarea mai eficientă a veniturilor publice); stimulente fiscale (dezvoltare antreprenoriat, piață de capital, noi locuri de muncă, sistemele de pensii administrate privat); retehnologizarea și restructurarea companiilor de stat cu pierderi. 

- să fie sunați toți euroșcepticii și prorușii care alimentau teorii conspiraționiste despre “piața de desfacere” și sclavagismul României la “marea poartă UE”. Ce o să spună acum? 

Acesta poate fi un moment istoric de cotitură pentru România: cu acești bani putem reconstrui țara, sau majorăm pensiile și după 3 ani (când se duc banii) să ne întrebăm: “ce ar fi fost dacă ...?” ISTORIA NU IARTĂ PROȘTII”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel