Ilie Năstase, declaraţii de senzaţie. Ce a făcut cu primii bani din tenis
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ilie Năstase a făcut mai multe declaraţii senzaţionale pentru site-ul ATP. 

„Îmi amintesc că atunci când am câștigat primii bani din tenis, am petrecut într-un club din Saint-Germain și i-am spart pe toți! A doua zi m-am întors acasă cu autobuzul. Tim, crede-mă că nu ieșeam în oraș atunci când pierdeam, doar după unele turnee câștigate. Poate sunt nebun, dar nu prost! Am pierdut odată cu Gerulaitis, cred că doar atunci am ieșit în oraș după o înfrângere”, a declarat Năstase.

Ilie Năstase a rememorat cum a scris istorie la Turneul Campionilor. A câștigat nu mai puțin de 4 finale din 5 disputate, iar în ultimul act al ediției din 1975 l-a surclasat pe Bjorn Borg: „Am un record excelent la acest turneu și nu știu să vă spun cum am reușit. Pot spune că a fost turneul meu norocos, mereu am jucat cel mai bun tenis aici – 5 finale consecutive. Țin minte că în finala din 1974, contra lui Vilas,  mingea era foarte lentă pe iarba din Melbourne.

Erau aproape condiții ca pe zgură și l-am prins pe Vilas într-o formă bună. Am crezut că am o șansă să câștig pentru a 4-a oară turneul, dar am ratat-o. Totuși, am reușit asta următorul an, în 1975 la Stockholm. L-am învins pe pe Borg în finală cu 6-2, 6-2, 6-1, poate unul dintre cele mai bune meciuri. Borg era pe val, următorul an a câștigat Wimbledon-ul daca nu mă înșel. Iar eu am jucat cel mai bun tenis, nu știu cum am făcut-o, dar l-am învins”, a spus „Nasty”, omul cu cel mai bun procentaj din istoria Turneului Campionilor (22 de victorii și doar 3 înfrângeri), conform Prosport

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel