iMapp Bucureşti 2019. Camera Deputaţilor, partener al evenimentului
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Camera Deputaţilor este, şi în acest an, partener al iMapp Bucharest, unul dintre cele mai mari spectacole multimedia de 3D video mapping din lume, un eveniment ajuns la a şasea ediţie, dedicat aniversării a 560 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului.

Proiecţiile pe faţada Palatului Parlamentului dinspre Piaţa Constituţiei, din cadrul Concursului Internaţional de video mapping, vor începe sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 17.00.

Concursul va reuni cei mai buni artişti de video mapping din lume, respectiv câştigătorii ultimei ediţii a renumitelor festivaluri internaţionale de profil: Borealis (S.U.A.), Genius Loci Weimar (Germania), Kyiv Light Festival (Ucraina), 1minute projection mapping competition (Japonia), precum şi câştigătorii ediţiei 2019 a Zsolnay Light Festival (Ungaria) şi Luz y Vanguardias (Spania). Celor şase echipe li se vor alătura în competiţie câştigătorii Premiului Juriului şi Premiului Publicului din cadrul ediţiei iMapp Bucharest 2018.

De-a lungul celor cinci ediţii, festivalul a reunit peste 300.000 de spectatori şi a devenit un eveniment de referinţă care aduce design-ul, arta contemporană şi spectacolul direct pe faţada de 23.000 de metri pătraţi a Palatului Parlamentului, a doua cea mai mare clădire administrativă din lume şi importantat obiectiv turistic al Bucureştiului. Faţada Palatului Parlamentului va deveni sâmbătă harta lumii de video mapping, fiecare echipă finalistă prezentând propria sa cale de explorare a lumii şi a scenei internaţionale de video mapping.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel