Incendii devastatoare în Australia. Au fost scăpate de sub control
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Zeci de incendii de vegetaţie scăpate de sub control au distrus zone întinse din Australia.

Un număr "fără precedent" de incendii de vegetaţie scăpate de sub control a distrus zone întinse din statele australiene New South Wales şi Queensland, scrie Agerpres după o relatare dpa.

Peste 90 de incendii erau active în New South Wales vineri, multe dintre ele în zonele afectate de secetă, a declarat serviciul de pompieri.

Potrivit acestuia, flăcările sunt înteţite de rafalele de vânt şi de temperaturile de peste 35 de grade Celsius.

"În prezent 370.000 de hectare sunt cuprinse de flăcări în New South Wales, mai mult decât întreaga suprafaţă distrusă anul trecut de incendii", a declarat, la Sydney, un oficial al serviciului de pompieri.

Efectele grave ale incendiilor puternice

În unele zone, incendiile de vegetaţie au devenit atât de intense încât au creat un sistem meteorologic propriu, inclusiv o furtună cu fulgere, potrivit pompierilor.

Peste 1.000 de pompieri au fost desfăşuraţi pentru a lupta împotriva incendiilor, 15 dintre acestea fiind considerate la cel mai înalt nivel de urgenţă. De asemenea 250 de maşini de pompieri şi peste 20 de aeronave sunt folosite pentru stingerea flăcărilor.

Autorităţile au declarat că mai multe locuinţe au fost distruse şi este posibil ca unele persoane să fi fost afectate în urma incendiilor, însă pompierii nu pot ajunge la ele din cauza intensităţii flăcărilor. Oficialul a afirmat că există victime, însă nu a oferit detalii.

În statul Queensland, peste 50 de incendii erau active vineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel