Urmărește emisiunea live
Incendii devastatoare în Portugalia
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Incendii de vegetaţie
Incendii de vegetaţie
Peste 800 de pompieri au fost mobilizați în centrul Portugaliei pentru a stinge trei incendii puternice de vegetație, iar autoritățile au emis ordine de evacuare pentru populația din zonele afectate, potrivit BBC.

Cele trei incendii s-au declanșat sâmbătă, iar autoritățile au anunțat că duminică au reușit să țină sub control două dintre acestea. Incendiile s-au răspândit rapid din cauza vântului puternic din regiune. Opt pompieri și 12 civili au fost răniți, iar Armata a decis mobilizarea soldaților pentru a ajuta la stingerea focului. Mai multe șosele importante au fost închise.

Poliția a declanșat o investigație în legătură cu aceste incendii, a anunțat Eduardo Cabrita, ministrul portughez de Interne. El a informat că autorităților locale li s-a părut suspect că cele trei incendii au izbucnit în aceeași perioadă și în zone apropiate. „Suntem pregătiți pentru o zi grea”, a declarat Belo Costa, un oficial din cadrul Protecției Civile. El a mai informat că nicio locuință nu este în pericol să fie afectată de incendii.

Președintele țării, Marcelo Rebelo de Sousa, și-a exprimat solidaritatea față de persoanele afectate

Președintele țării, Marcelo Rebelo de Sousa, a informat, prin intermediul unui comunicat de presă, că urmărește situația și și-a exprimat solidaritatea față de persoanele afectate. Șase regiuni din centrul și sudul Portugaliei sunt sub cod roșu de incendii. Incendiile de vegetație sunt o problemă frecventă în Portugalia deoarece țara este puternic împădurită, temperaturile ridicate din timpul verii duc la aprinderea copacilor, iar vânturile puternice care vin dinspre Oceanul Atlantic întețesc focul.

În 2017, 64 de persoane au decedat din cauza unui incendiu în Portugalia, acesta fiind cel mai grav astfel de incident din istoria modernă a țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel