25 noi 2020 / 15:43
Încep să vină banii. Cîțu: Sunt folosiți pentru a finanța deficitul bugetar
România va primi, în zilele următoare, o primă tranşă din împrumutul acordat de Comisia Europeană în cadrul instrumentului SURE.
Florin Citu, ministrul Finanțelor   Foto: Crișan Andreescu

"În câteva zile prima tranșă din instrumentul SURE - 3 miliarde euro!!!! Uniunea Europeană a acordat României în cadrul instrumentului SURE, conform cererii părții române, un împrumut în valoare de cca. 4,1 mld. EUR pentru susținerea a 9 mãsuri adoptate de Guvernul României în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19.

Banii sunt folosiți pentru a finanța deficitul bugetar apărut în urma creșterii cheltuielilor bugetare cu șomajul tehnic, programul flexibil de muncã și alte mãsuri similare menite sã protejeze angajații și/sau persoanele care desfãșoarã o activitate independentã, precum și pentru finanțarea, în subsidiar a unor mãsuri legate de sãnãtate, în special la locul de muncã. Din punct de vedere al costurilor, împrumutul este acordat la aceiași termeni financiari la care Comisia s-a împrumutat de pe piațã - cupon 0%. Prima tranșă din acest împrumut, în valoare de 3 mld. EUR și cu maturitate de 14,5 ani urmează a fi disponibilizată României în zilele următoare", a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri