Atenție șoferi! Circulaţie în condiţii de ceaţă pe şosele din mai multe judeţe
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române informează, duminică dimineaţă, că circulaţia se desfăşoară în condiţii de ceaţă pe şosele din mai multe judeţe.

Șoferii sunt avertizați să conducă cu viteză redusă pentru a evita producerea accidentelor.

"Nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteorologice.  Este semnalată ceaţă pe mai multe artere rutiere din judeţele Caraş-Severin, Cluj, Braşov, Sibiu, Timiş, Vâlcea, Botoşani şi Suceava, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri", se arată într-un comunicat al Centrului Infotrafic.

Conform aceleiaşi surse, pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa, A3 Bucureşti-Ploieşti, DN 1 Bucureşti-Braşov şi DN 7 Bucureşti-Sibiu, se circulă în condiţiile unui carosabil uscat, vizibilitatea fiind bună.

Circulație deviată



Centrul Infotrafic reaminteşte că, până la finalul lunii mai, pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, pe tronsoanele kilometrice 11-17 şi 27-33, se circulă deviat de pe sensul către Bucureşti pe sensul către litoral, traficul desfăşurându-se pe câte o bandă pentru fiecare direcţie. Măsura este impusă în vederea efectuării lucrărilor de reabilitare a părţii carosabile.

De asemenea, a fost închis şi nodul rutier de acces în localităţile Cernica şi Bălăceanca, judeţul Ilfov, fiind restricţionată circulaţia pe breteaua de intrare/ieşire din autostradă şi DNCB, pe sensul Constanţa-Bucureşti.

"În judeţul Galaţi, este oprită circulaţia pe DN 2B Galaţi-Tecuci, la ieşirea din municipiul Galaţi către Şendreni, pentru a permite executarea unor lucrări, ca urmare a surpării carosabilului. Traficul rutier este deviat pe rute ocolitoare", se mai menţionează în comunicat.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi ca atunci când circulă în condiţii de ceaţă să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din faţă şi să folosească în mod corespunzător luminile. La rândul lor, pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel