Înșelăciune cu tichetele de masă caldă. ”Operațiunea” 700 lei pentru pui
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
O nouă înșelăciune prin satele din România!

În weekend, scriam despre faptul că Guvernul PNL a luat una dintre cele mai neaplicabile măsuri pentru pensionarii din România. Chiar dacă, la prima vedere, este o decizie lăudabilă, realitatea din țara noastră demonstrează că nu prea are aplicabilitate. Cel puțin nu pentru toți beneficiarii.

Vorbim despre programul prin care Guvernul PNL a decis să acorde, încă din iulie 2020, tichete sociale pentru masă caldă oamenilor aflaţi în categorii vulnerabile - bătrâni cu venituri mici şi oameni fără adăpost.

Problema este următoarea cu aceste bonuri. Una dintre ele ar fi că pensionarii din satele uitate de toată lumea nu prea au unde să folosească tichetele în valoare de 180 de lei pe lună cu care să-și poată achiziționa mâncare gătită în cadrul programului guvernamental „Masă caldă”. Am scris aici, pe larg, despre acest subiect.

Și pentru că unii pensionari de la sate nu au de unde să-și ia o masă caldă dat fiind faptul că cel mai apropiat restaurant este la 20 kilometri, au apărut și înșelăciuni.

Oamenii din comuna Colți (Buzău) ar trebui să-și ia mâncare caldă, zilnic, în valoare de 40 lei. Doar că... nu există restaurante de unde ar putea să-și cumpere. Cel mai apropiat loc de unde ar putea lua o masă caldă ar fi în orașul Nehoiu, adică la nu mai puțin de 20 kilometri de comuna unde oamenii au domiciliul.

Din acest motiv, unii s-au gândit să profite de pensionarii cu venituri mici. Care este mecanismul noii înșelăciuni? Prin comuna Colți umblă indivizi dubioși care oferă vârstnicilor zece pui în schimbul cardului pentru masa caldă. Și cum mulți nu au consumat banii primiți până acum, s-a ajuns la 700 lei în schimbul a zece pui.

O bunică de 82 de ani ne-a spus că au venit peste ea, în curte, niște indivizi care s-au oferit să-i dea pui în locul bonurilor

”Eu am vreo 700 lei pentru că atâta s-a strâns de când au intrat banii. Nu am cheltuit niciun ban, mamaie, pentru că aici, la noi, nu avem de unde cumpăra masă caldă. Și vin unii, cu pui furați, și vor să ni-i dea nouă în schimbul bonurilor. Unii vecini mai acceptă că oricum nu au ce să facă cu bonurile... Alții oricum le-au dat copiilor la oraș să-și ia ei mâncare... Ce să facem aici cu bonurile de masă caldă? Nu avem unde să le folosim...”, a zis vârstanica pentru DC News.

Așadar, bonurile de masă caldă, o parte din ele, ajung să aibă cu totul și cu totul altă destinație decât pentru ce au fost date. Dacă ați întâmpinat și dumneavoastră astfel de probleme, vă rugăm să ne scrieți în comentarii sau pe adresa de mail [email protected].

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel