Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
01 iul, 10:55
Institutul Marius Nasta ÎNCHIDE secția Zerlendi. Care este motivul
Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta închide pavilionul Zerlendi, se arată într-un comunicat.
Foto: Agerpres

Sediul Zerlendi al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta are clădiri extrem de vechi având peste 100 de ani, situație pe care am semnalat-o în repetate rânduri. Renovarea sediul presupune lucrări de consolidare, care efectuate ar duce la un cost extrem de mare al renovării. Demersurile pe care le-am inițiat până în prezent au dus la aprobarea de către Ministerul Sănătății a construirii unei clădiri noi, prin aprobarea studiului de prefezabilitate”, transmite managerul Institutului, dr. Beatrice Mahler.

Cele 140 de paturi împărțite în mod egal pentru pacienții cu afecțiuni pneumologice și cei cu tuberculoză își suspendă activitatea din 1 iulie 2020.

Eforturi suplimentare pentru suplinirea paturilor pentru tratament

 

În Institutul Marius Nasta se vor face eforturi suplimentare pentru ca minusul de paturi din cauza închiderii secției Zerlendi să afecteze cât mai puțin tratamentul oferit pacienților cu afecțiuni respiratorii care sunt diagnosticați, tratați și monitorizați în institut.

Situația închiderii secției Zerlendi s-a discutat ieri cu ministrul Sănătății, dr. Nelu Tătaru, care ne-a precizat că se va implica în găsirea de soluții pentru rezolvarea acestei situații și că problematica pacientului cu afecțiuni respiratorii va fi prioritară pentru Ministerului Sănătății, mai ales în contextul pandemiei de COVID care lasă sechele asupra funcției pulmonare, iar acești pacienți vor avea nevoie de reevaluare pneumologică”, se mai arată în comunicat.

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri