Inundații în Thailanda. 32 de morţi şi peste 23.000 de persoane evacuate
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
IMG_2054 Koh Chang (Insula Elefant), Thailanda
IMG_2054 Koh Chang (Insula Elefant), Thailanda
Inundații devastatoare în Thailanda. Autoritățile au înregistrat 32 de morţi, iar peste 23.000 de persoane au fost evacuate.

Inundaţiile provocate de ploile torenţiale care s-au abătut asupra nord-estului Thailandei în ultimele două săptămâni s-au soldat cu 32 de morţi, potrivit autorităţilor care au dispus evacuarea a peste 23.000 de persoane, relatează AFP.

Din 29 august, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţii, a anunţat sâmbătă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Două fenomene meteorologice se află la originea acestor inundaţii - furtuna Podul şi o depresiune tropicală care s-a format deasupra Mării Chinei de Sud, numită Kajiki, a precizat aceeaşi sursă.

Ploile abundente au provocat inundaţii şi alunecări de teren

Locuitorii au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele cu ajutorul bărcilor şi a plutelor improvizate.

Presa din Ubon Ratchathani, cea mai afectată provincie, a publicat fotografii cu oameni ce mergeau prin apa care le ajungea până la piept.

"Va fi nevoie de trei săptămâni pentru a evacua toată această apă", a afirmat Sarit Witoon, guvernatorul acestei provincii care a criticat reacţia lentă a guvernului în gestionarea acestei crize.

Premierul thailandez Prayut Chan-O-Cha a scris sâmbătă pe Twitter că cerut agenţiilor "să accelereze furnizarea de ajutor" pentru persoanele afectate de inundaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel