Inundații Mallorca. Bilanţul morților a crescut
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Bilanţul inundaţiilor devastatoare care au lovit Mallorca, principala atracţie turistică a Insulelor Baleare, a crescut la 12 morţi.

Joi au fost descoperite două corpuri care ar aparţine unor cetăţeni de naţionalitate germană, a declarat un purtător de cuvânt al Gărzii civile, citat de AFP. Potrivit acestuia, cadavrele au fost găsite în apropiere de satul Arta, din estul insulei, iar serviciile de urgenţă au precizat pe Twitter că acestea au fost localizate 'în apropierea zonei unde a fost găsit vehiculul cuplului de germani dispăruţi'.

Descoperirea celor două cadavre ridică la 12 numărul victimelor (dintre care doi britanici, o olandeză şi un alt străin rămas încă neidentificat) inundaţiilor care au lovit marţi seara Mallorca. Un băiat de cinci ani este dat în continuare dispărut, însă numărul persoanelor dispărute ar putea fi mai mare, a indicat Catalina Caldera, membră în guvernul regional.

Circa 900 de persoane sunt implicate în operaţiunile de căutare şi de ajutorare a victimelor, potrivit autorităţilor locale. Aşezarea Sant Llorenc des Cardassar, cel mai grav afectată, a fost devastată de torenţii care au măturat totul în calea lor, a constatat un jurnalist AFP prezent la faţa locului. Numeroase maşini au fost complet distruse, străzile sunt pline de noroi, mulţi copaci au fost dezrădăcinaţi, iar localnicii şi voluntarii fac eforturi să scoată apa din casele inundate.

Apel la 'solidaritatea întregii Spanii

Precipitaţiile intense care au căzut într-un interval de doar câteva ore au luat pe toată lumea prin surprindere. Au căzut 220 de litri de precipitaţii pe metru pătrat, a detaliat guvernul regional din Insulele Baleare. Palatul Regal a făcut apel la 'solidaritatea (...) întregii Spanii' în faţa 'dezolării şi tragediei' cu care se confruntă victimele.

Camera Deputaţilor a ţinut un minut de reculegere la Madrid, în timp ce guvernul regional din Baleare a decretat trei zile de doliu. Autorităţile locale au pus la dispoziţie mai multe săli de sport în zonă pentru persoanele sinistrate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel