Învestire Guvern Orban II - Apelul către parlamentari: Obligaţia lor este să fie prezenţi
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Ludovic Orban a declarat că, în cazul în care nu va fi luni cvorum pentru învestirea Guvernului, vina îi aparţine celor care vor absenta.

Până duminică, trei partide - PSD, Pro România şi ALDE - au anunțat că nu participă la votul de învestire.

”Aşa cum au fost prezenţi la demiterea Guvernului prin moţiune de cenzură trebuie să fie prezenţi şi mâine (luni - n.r.). Obligaţia parlamentarilor este să fie prezenţi, obligaţia parlamentarilor este să vină la muncă, nicidecum să tragă chiului din nişte motive care sunt discutabile. Indiferent ce doreşte PSD, doreşte respingerea sau învestirea Guvernului, ei trebuie să se prezinte la Parlament", a afirmat Ludovic Orban, duminică, la Digi 24.

Premierul a adăugat că toţi parlamentarii PNL vor fi prezenţi mâine la şedinţa de învestire a Guvernului. Liberalii nu vor vota, însă, pentru învestire.

În cazul în care mâine nu se va întruni cvorumul responsabilitatea integrală este a celor care nu vo fi prezenţi, a celor care vor lipsi la procedura de învestire", a conchis Orban.

Votul de învestire, luni

De pe 17 până pe 19 februarie, miniștrii Cabinetului Orban au fost audiați în comisiile reunite ale Parlamentului, iar votul de învestire va fi dat luni, 24 februarie, într-un plen reunit care va începe la ora 16.00.

Din cei 16 membri ai Executivului, doar patru au primit aviz pozitiv în forurile legislative de specialitate și anume Nicolae Ciucă - Apărare, Bogdan Aurescu - Externe, Virgil Popescu - Economie și Adrian Oros - Fonduri Europene, amintește Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel