Investiţie de 56 de milioane de lei în piste pentru biciclişti de-a lungul râului Cibin în Sibiu
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Bicicliştii vor beneficia de un traseu de 3,6 de kilometri de piste, pe malurile Cibinului, o investiţie evaluată la 54,46 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Municipiului Sibiu.

"Acest proiect are ca scop principal crearea de piste sigure pentru biciclete, într-un cadru natural atractiv, contribuind astfel la promovarea deplasării cu alte mijloace decât cele motorizate. Concret, se va amenaja un traseu pentru biciclete în lungime totală de peste 3,6 km pe malurile Cibinului, de la strada Maramureşului până în cartierul Guşteriţa, în zona podului autostrăzii. Pe traseu vor fi amenajate şi pasarele pentru traversarea de pe un mal pe celălalt şi pentru a face legătura cu pistele existente pe strada Viitorului şi strada Mureşului", se arată în comunicatul Primăriei Sibiului.

Potrivit sursei citate, pe traseu se va amenaja reţeaua de iluminat public eco, o parte din stâlpi urmând să fie dotaţi şi cu hotspot-uri pentru Wi-Fi.

De asemenea, vor fi realizate şi câteva spaţii de odihnă unde se va amplasa mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi). Malurile Cibinului vor fi amenajate şi din punct de vedere peisagistic şi se vor planta arbori, se mai menţionează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel