Iohannis critică PSD, după decizia CCR și boicotul din Parlament: A creat o nouă criză
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a criticat PSD-ul după decizia de astăzi a Curţii Constituţionale, dar şi după ce parlamentarii social democraţi  nu au venit la şedinţa de plen. 

"PSD a creat o nouă criză politică. PSD continuă să demonstreze că este un partid iresponsabil, care se joacă cu destinul României. După ce a produs una dintre cele mai dezastruoase şi antieuropene guvernări din istorie, după ce a demis Guvernul Orban pentru a da satisfacţie baronilor locali, a creat o nouă criză, pe care a acutizat-o prin sesizarea CCR. Nu voi comenta decizia CCR, dar ce face PSD este o sfidare fără precedent la adresa oamenilor, cu atât mai mult acum când România are nevoie de o acţiune politică responsabilă şi nu de politicieni care să o ducă mai adânc în criză şi instabilitate. Vedem, pe de o parte, un Guvern demis pentru că a încercat să democratizeze administraţia locală şi care chiar demis guvernează pentru ca instituţiile să poată lucra pentru oameni. Pe de altă parte vedem un PSD obsedat de putere care refuză să accepte că şi-a pierdut legitimitatea de a guverna. Este verdictul cetăţenilor!", a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

"PSD-ului îi este frică să se întoarcă la popor"

"Desemnarea unui premier din partea unei alianţe coagulate adhoc în jurul PSD ar intra în coliziune directă cu opţiunile românilor exprimate la ultimele alegeri. De aceea am spus că cea mai legitimă soluţie este revenirea cât mai repede la votul cetăţenilor şi crearea unei majorităţi care să poată susţine un guvern stabil. Avem nevoie de un nou legislativ care să ofere o nouă majoritate, dispusă să îşi asume progresul necesar pentru dezvoltarea ţării. Nu putem continua cu guverne demise trimestrial. Vedem că PSD-ului îi este frică să se întoarcă la popor. Deşi timp de trei ani a eşuat în a guverna, acum vrea să îi împiedice pe cei care au dovedit că vor şi ştiu ce trebuie făcut în România. În ciuda tuturor acestor blocaje permanente din PSD, îi asigur pe toţi că România este o ţară guvernată, chiar dacă are un Guvern interimar. Dar situaţia generată de inconştienţa PSD trebuie să înceteze", a mai spus preşedintele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel