Iohannis, critici OUG legi justiție. Tudorel Toader, răspuns
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Tudorel Toader
Tudorel Toader
Klaus Iohannis a declarat, joi la Bruxelles, că ordonanţa de urgenţă care modifică Legile justiţiei, adoptată de Guvern, este foarte îngrijorătoare şi că ministrul Tudorel Toader a venit cu actul normativ fără o evaluare transparenta.

Reacția lui Tudorel Toader a venit joi seară, la Antena 3, în emisiunea Sinteza Zilei realizată de Mihai Gâdea.

"În opinia mea, este foarte important semnalul pe care-l dă Comisia de la Veneţia prin avizul care va fi definitivat zilele acestea. Important a se vedea că România este racordată la standarde, că România preia din recomandările date pentru a ajunge pe deplin la masa familiei europene", a declarat Tudorel Toader.

Ministrul a explicat o serie dintre recomandările Comisiei care au fost oreluate în OUG 92/2018, cum ar fi cele referitoare la amânarea pensionării magistraţilor care au 20 de ani de vechime, cele referitoare la reprezentanţii societăţii civile din Consiliul Superior al Magistraturii, dar şi cele referitoare la eliminarea motivelor "subiective" de revocare a membrilor aleşi ai CSM.

Toader a spus că orice lege este perfectibilă, dar că Guvernul a decis preluarea unora dintre recomandările Comisiei de la Veneţia, înainte de avizul final, de care vor ţine seama "Comisia Europeană, MCV, GRECO şi cine ne mai evaluează".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel