Iohannis, declarațiile zilei după vizita la Spitalul Universitar de Urgenţă București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a efectuat o vizită la Spitalul Universitar de Urgenţă București.

Mă gândesc la medici și la întregul personal medical! (...) Am văzut astăzi un spital extraordinar de bine organizat! Felicit pe cei doi medici care m-au însoțit. Este un spital care a pornit dintr-o situație complicată, în luna martie. Acum, funcționează ca și cum nu există pandemie. Îmi doresc ca acest exemplu să fie preluat și să fie folosit atunci când, împreună cu ministrul Sănătății, vom construi reforma sistemului de sănătate. După alegeri vom face asta, cu o nouă majoritate parlamentară, cu un Guvern sprijinit solid din Parlament. a spus Iohannis.

Ce am văzut astăzi îmi confirmă faptul că avem oameni foarte performanți, 100% dedicați muncii pe care o fac în spital. Este o rază de lumină pe care o subliniez astăzi. Vom face din sistemul de sănătate românesc un sistem notabil pentru întreaga noastră regiune. a declarat Iohannis.

La începutul anului viitor am putea avea două vaccinuri disponibile. La noi campania de vaccinare va fi o campanie de succes. În acest moment, știm sigur că sunt mai multe tipuri de vaccin care sunt în fază avansată de testare-aprobare și este foarte posibil ca la începutul anului viitor să avem două, trei, poate chiar patru tipuri de vaccin, care toate vor funcționa bine. Este destul de probabil să avem, chiar de la începutul anului, un vaccin sau două disponibile și pentru noi, în România. Sigur, vorbim de primele tranșe, care vor fi suficiente pentru a vaccina întregul personal medical din România, majoritatea pacienților cu boli care au dovedit că sunt periculoase în combinația cu  SARS-CoV-2. Cred că asta este o veste foarte bună a mai spus Iohannis, despre vaccinare.

Este oarecum dificil de estimat ce prezenţă vom avea la vot. Eu îmi doresc să fie o prezenţă mare. Sunt alegeri cu o miză mare. Ne alegem Parlamentul pentru următorii 4 ani şi avem nevoie de o stabilitate politică semnificativă. Este clar din toate sondajele că PSD va fi ţinut în afara deciziei politice şi acolo trebuie să stea. În ceea ce priveşte carantina, nu există nicio discriminare pentru alegători. Toată lumea are acelaşi drept să meargă la vot. Secţiile de vot vor fi pregătite peste tot. Votul se va desfăşura în siguranţă şi îi invit pe români la vot. (...)

Nu ne așteptăm la o creștere a ratei de infectare după alegerile parlamentare. Noi suntem bine pregătiți, cunoaștem felul în care ne-am pregătit pentru alegerile locale, ne-am pregătit mai bine ca atunci. Acea creștere nu s-a datorat alegerilor locale, acea creștere s-a datorat faptului că în acea perioadă în toată lumea au avut loc creșteri. Nimeni nu s-a infectat că s-a dus la vot, oamenii s-au infectat că nu au respectat normele. a precizat Iohannis despre votul la alegerile parlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel