Iohannis, după declarațiile lui Fritz: Timișoara nu a fost lăsată niciodată singură!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut declarații cu ocazia vizitării Parcului Natural Văcărești din Capitală.

„Aștept informații mai detaliate de la Ministerul Afacerilor Interne, dar să știți că Timișoara nu a fost niciodată lăsată singură. Nu cunosc motivele acestei evaluări făcute de primar, dar o să le aflu, fiindcă zona este pe graniță, și cu Serbia, și cu Ungaria.

Am avut tot timpul o presiune destul de mare din fluxul migrator și cei zona de frontieră au gestionat bine aceste lucruri. Primesc zilele acestea un raport mai detaliat, după care o să-l rog pe domnul ministru să facă publice datele. Deci, încă o dată: Timișoara nu va fi lăsată singură”, a transmis Iohannis, din Văcărești.

La ce a răspuns președintele Iohannis?

Klaus Iohannis i-a răspuns primarului de la Timișoara, Dominic Fritz, care a spus că municipiul pe care îl conduce nu poate fi lăsat singur gestionarea crizei migranților. „Nu se poate ca Timișoara să fie lăsată singură să-și gestioneze provocarea doar pentru că aici există o decență minimă față de oameni. De luni bune am cerut autorităților naționale să se găsească soluții. Străzile din oraș nu sunt un loc de cazare”, declarase Fritz, în urmă cu câteva zile.

„Am discutat aseară cu domnul ministru Bode și am reiterat așteptarea mea de soluții sistemice, soluții pe avem centrele. Fenomenul nu va dispărea peste noapte, cifrele mai degrabă vor crește la vară, cu căldura”, a adăugat edilul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel