19 noi 2020 / 14:47
Iohannis: Revenirea în V a economiei e realitate, dar finanțele publice au rămas puțin în urmă
Revenirea în V a economiei e realitate, dar finanțele publice au rămas puțin în urmă și pentru a putea onora toate obligațiile, salariile, pensiile, programe de sprijin în economie e nevoie de bani, „iar această nevoie de bani a crescut un pic deficitul”, spune Klaus Iohannis.
FOTO AGERPRES

„Revenirea în V e o realitate, demonstrată de toate statisticile și este un lucru extrem de îmbucurător pentru noi. Însă despre ce vorbim aici, când avem deficit... Economia și-a revenit, dar noi nu vrem să ștrangulăm această revenire. Dimpotrivă, vrem să încurajăm economia să crească mai mult și mai repede. Exact pentru acest obiectiv au fost amânate plăți care trebuiau făcute la bugetul de stat și, pe de altă parte, au fost construite programe de sprijin pentru diferite sectoare. În condițiile revenirii economiei noi, totuși, am permis firmelor să nu-și plătească acum, repede, toate dările, deci banii la buget nu s-au încasat”, spune Klaus Iohannis.

Președintele afirmă că programele de sprijin a unor sectoare, „absolut necesare, se fac cu bani care se cheltuie tot de la buget”.

„Economia își revine, dar finanțele publice au rămas puțin în urmă și pentru a putea onora toate obligațiile, salariile, pensiile, programe de sprijin în economie e nevoie de bani, iar această nevoie de bani a crescut un pic deficitul, dar sunt bani bine investiți”, a transmis, potrivit Mediafax, șeful statului.

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri