Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, provocat la dezbatere de Daniel Suciu (PSD)
Data publicării:
Autor: Cătălin Șerban
WhatsApp
Fostul vicepremier social-democrat Daniel Suciu l-a invitat, luni, pe ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, la o dezbatere pe teme care vizează instituţia pe care o conduce, la o dată şi o oră pe care acesta le va alege.

  Într-o scrisoare deschisă, Daniel Suciu îi spune lui Ion Ştefan că sunt aproape două săptămâni de când a devenit ministru al Lucrărilor Publice, deci 'a avut suficient timp la dispoziţie' pentru a se familiariza cu problematica din aria sa de responsabilitate, dar şi pentru a înţelege ce lucruri s-au făcut în perioada de dinaintea mandatului său.



Dezbatere 1 la 1 pentru informarea cetățenilor



'Am observat în acelaşi timp faptul că, de la învestirea în funcţie a actualului Guvern, premierul Ludovic Orban şi diverşi miniştri ai Cabinetului au formulat acuzaţii cu privire la activitatea precedentului guvern. Consider în acest context că este în interesul cetăţenilor ca toate problemele ridicate de guvernul din care faceţi parte să fie clarificate în spaţiul public - punctual şi pe domenii de activitate. Acest lucru se poate face cel mai bine printr-o dezbatere faţă în faţă între actualul ministru şi fostul ministru. Întrucât sunt diplomat şi vă asigur că nu fug cu microfonul, vă invit deci, domnule ministru, la o dezbatere 1 la 1, care să aibă loc în ziua aleasă de dumneavoastră, la ora şi locaţia care vă face să nu fiţi emotiv, aşa cum aţi fost la audierile din Parlament', afirmă fostul ministru în scrisoarea deschisă.



Facturile PNDL, printre temele de discuție


El se declară gata să discute teme precum situaţia facturilor restante pe PNDL, situaţia plăţilor aferente POR şi viziunea noului ministru despre viitorul exerciţiu financiar european, inclusiv relansarea Axei 2.2, noua viziune despre Codul Finanţelor Publice Locale, precum şi despre bugetul ministerului pe anul viitor.

'Orice temă pe care o consideraţi oportună şi eu vă garantez că nu vă întreb de impozitul pe casă şi grinda greşită. Îmi exprim speranţa că veţi accepta această invitaţie, dând dovadă de transparenţă în faţa cetăţenilor încă din primele zile de mandat. Vă rog să nu urmaţi exemplul domnului Klaus Iohannis, premierul de facto al guvernului din care faceţi parte, care evită dezbaterile faţă în faţă, sfidându-i pe români. Mă puteţi contacta personal oricând la numărul de telefon pe care îl aveţi deja. Curaj, domnule ministru!', a conchis Daniel Suciu, conform AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel