Israel: Guvernul a legalizat o colonie din Cisiordania ocupată, cu două zile înainte de alegeri
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Guvernul israelian a dat undă verde duminică pentru legalizarea unei colonii în Cisiordania, cu două zile înaintea alegerilor parlamentare cruciale pentru viitorul politic al premierului Benjamin Netanyahu, relatează AFP.

Guvernul a acceptat să transforme colonia ilegală Mevoot Yericho din Valea Iordanului într-o colonie oficială, a anunţat biroul premierului Netanyahu.

Colonia Mevoot Yericho este situată în apropiere de Ierihon, principalul oraş arab din Valea Iordanului situat la nord de Marea Moartă.

Anunţul survine cu două zile înainte de alegerile legislative israeliene în care se confruntă partidul Likud, al premierului Benjamin Netanyahu, şi partidul Kahol Lavan (Albastru şi Alb), fostul şef de stat major israelian Benny Gantz.

Netanyahu a promis săptămâna trecută să anexeze toate coloniile evreieşti din Valea Iordaniei, un reper strategic care reprezintă aproximativ 30% din Cisiordania ocupată, în cazul în care câştigă alegerile.

Acest anunţ a fost puternic criticat de oficiali palestinieni care îl consideră o ucidere a procesului de pace şi de către o parte a clasei politice israeliene, favorabilă anexării, dar care consideră că decizia are legătură cu alegerile legislative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel