Israel, RELAXARE sub reguli stricte. Medicul român Herman Berkovits: Locurile pentru vaccinați, DIFERITE de cele pentru nevaccinați. Distanțare de 7 și 15 metri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Medicul român stabilit în Israel, Herman Berkovits, a vorbit despre regulile pe care le-a impus Israelul pentru redeschiderea industriei. 

Israelul redeschide mai multe sectoare începând de duminică, 21 februarie. Autoritățile au decis relaxarea măsurilor, dar în condiții stricte, mai ales că în această țară s-a vaccinat deja aproape jumătate din populație. 

Herman Berkovits, medicul personal al premierului Beniamin Netaniahu, a vorbit despre toate aceste reguli stricte. 

Unele locuri deschise pentru cei vaccinați sau recuperați, altele pentru cei nevaccinați

Întrebat despre faptul că oamenii pot intra în sălile de sport, în sălile de spectacol și altele doar cu certificatul de vaccinare, medicul a spus, în direct la Digi24: 

"De mâine începe să se deschidă partea a doua a locurilor care au fost închise foarte mult timp. Acest lucru se face pe două direcții.

1. Se vor deschide pentru cei care vor avea acest pașaport sau eticheta verde că s-au vaccinați sau recuperați.

2. Alte locuri pentru cei care nu sunt încă vaccinați.

Există locuri în care intră doar cei vaccinați, precum hoteluri, sălile de sport, săli de cultură, dar toate cu mare grijă și cu reguli de distanțare. Sunt lucruri foarte importante. Însă, pentru toată populația sunt deschide magazinele de stradă, aceste magazine nu au nevoie de pașapoarte, dar trebuie să fie distanțare între oameni de cel puțin 7 metri. Sunt deschise și mall-uri, chiar și pentru cei fără pașaport, dar aici trebuie să fie o distanțare și mai mare, de 15 metri unul de altul, trebuie să intre o anumită cantitate de oameni. Nu ai voie în mall-uri să deschizi târguri sau să faci prăvălii, nu ai voie să duci mâncare sau băutură, trebuie să fie afișe peste tot cu regulamentul. Sunt niște amenzi foarte, foarte grele pentru cei care nu respectă regulile, indiferent că au sau nu pasaport. Sunt niște amenzi foarte grele, nu închisoare, pentru că nu putem să obligăm pe nimeni să facă acest vaccin".

Vezi și: Cum poate fi învins COVID-19. De ce este Israelul în topul vaccinării și al testării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel