Israel. Tir de rachetă dinspre Fâşia Gaza - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Fotografie cu rol ilustrativ
Fotografie cu rol ilustrativ
O rachetă a fost lansată sâmbătă seara din Fâşia Gaza în sudul Israelului, a informat armata israeliană într-un comunicat, fără a oferi mai multe detalii, transmite AFP. 

Anunţul armatei a venit la scurt timp după ce sirenele au sunat în oraşul israelian Aşkelon, din apropierea graniţei cu teritoriul palestinian. Serviciile de salvare au declarat că nu au fost informate cu privire la existenţa unor răniţi, iar mass-media israeliene au raportat că racheta a aterizat într-o zonă nelocuită.

Pe 15 noiembrie, armata israeliană a lovit poziţii ale mişcării islamiste Hamas din Fâşia Gaza ca represalii pentru tirurile de rachete trase asupra Israelului. Tiruri care nu au fost revendicate, aşa cum este cazul şi celui de sâmbătă seara. Hamas şi statul evreu au purtat trei războaie din 2007, iar schimburi de foc au loc sporadic.

Fâşia Gaza, unde trăiesc aproximativ două milioane de palestinieni, se află sub blocada israeliană de mai bine de un deceniu.

La putere în enclava palestiniană din 2007, Hamas a intensificat în august lansarea de baloane incendiare şi atacuri cu rachete asupra Israelului, care au răspuns cu atacuri aeriene asupra poziţiilor mişcării islamiste.

La începutul lunii septembrie, cele două părţi au ajuns la un acord mediat de Qatar privind încetarea ostilităţilor şi reluarea armistiţiului fragil mediat de ONU şi Egipt, în vigoare de aproximativ un an şi jumătate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel