Istoricul Marius Diaconescu, alături de Ruxandra Dima și Andrei Oprea, la DCNews
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Material realizat prin programul "București-Centenar" - Program Cultural derulat de Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic.

Alături de doi dintre studenții care l-au ajutat în realizarea cărții, Andrei Oprea și Ruxandra Dima, Marius Diaconescu va vorbi despre elemente esențiale în anul Centenarului și despre lansarea celui de-al doilea volum ”Ziarele românești despre Unirea Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei”

Facultatea de Istorie a Universității din București a lansat primele două volume ale unei serii care pune laolaltă articolele unioniste apărute în presa anilor Primului Război Mondial. O echipă formată din doi profesori și zece studenți ai Facultății de Istorie au colectat din biblioteci și arhive principalele articole care au format opinia publică românească. Este vorba de Marius Diaconescu (coordonator), Andrei Florin Sora (coordonator), Oana Avram, Matei Breazu, Paul Chirică, Ruxandra Dima, Elena Lungoci, Andrei Oprea, Mădălina Oprea, Dragoș Surcioaia, Diana Tița și Marian Vișan.

Emisiunea va fi difuzată pe data de 30 septembrie, de la ora 11:00. 

Marius Diaconescu va discuta despre subiecte legate de Centenarul Marii Uniri. 

Emisiunea în care va fi invitat istoricul Marius Diaconescu, profesor în cadrul Facultății de Istorie, Universitatea din București, va fi transmisă în format live video pe site-ul WWW.DCNEWS.RO și pe Facebook-ul DCNews.

Istoricul Marius Diaconescu este profesor la Facultatea de Istorie, Universitatea din București. Acesta a condus programul prin care arhiva medievală a României a fost digitalizată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel