Italia are 16 persoane cu SUPER-imunitate la Covid-19. Explicațiile medicilor
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Un orașel italian, închis după ce a înregistrat primul deces provocat de COVID-19 din Europa, oferă medicilor o perspectivă unică asupra combaterii pandemiei. 

În Vo Euganeo, un mic orăşel din apropiere de Padova, 16 persoane au super-imunitate la Covid-19. Enrico Lavezzo, microbiolog la Universitatea din Padova, consideră că acest lucru este posibil în urma reinfectării cu SARS-COV-2, scrie The Times

Lavezzo şi colegii săi au ajuns la această concluzie testând 2.602 de localnici pentru anticorpi, în luna mai, şi stabilind că 162 dintre ei aveau imunitate în urma infectărilor din lunile februarie şi martie. Dintr-un grup de 156 de persoane testate, din nou, în luna noiembrie, 129 aveau anticorpi.

"Peste jumătate dintre cei 129 au avut o scădere a numărului de anticorpi după nouă luni, însă aveau destul de mulţi încât să îi protejeze în continuare de virus.", a declarat Lavezzo. Echipa sa a descoperit că nivelul mare de anticorpi era direct proporţional cu indicele de masă corporală, iar în unele teste s-a descoperit că foştii pacienţi cu o vârstă înaintată aveau mai mulţi anticorpi.

Cu toate acestea, remarcaţii testelor au fost doar 16, care aveau în luna noiembrie un nivel dublu de anticorpi faţă de testele din luna mai.

"Credem că s-au reinfectat după luna mai. Virusul a intrat în corpul lor, a infectat câteva celule, dar a fost rapid eliminat de anticorpii pe care îi aveau deja. Dar s-a întâmplat altceva: virusul a stimulat producerea şi mai multor anticorpi. Niciunul dintre cei testaţi nu a prezentat simptome.", a precizat medicul Enrico Lavezzo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel