Îţi cumperi maşină din Germania? Trei lucruri pe care TREBUIE să le eviţi
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Mulţi români aleg să meargă direct în ţări precum Germania pentru a-şi cumpăra maşină, sperând astfel să scape de intermediarul samsar. 

Cu toate astea, şi cu achiziţia direct de la sursă pot apărea probleme. Iată trei lucruri pe care trebuie să le eviţi când mergi într-o ţară străină pentru a-ţi cumpăra un autoturism. 

1. Evită maşinile care au avut prea mulţi proprietari 

Chiar dacă ultimul proprietar îţi arată că a avut grijă de maşină, cu toate detaliile despre service şi revizii, nu ai de unde să ştii cum s-au comportat ceilalţi proprietari. O mașină cu 6-7 proprietari ar trebui să-i ridice mari semne de întrebare celui interesat să o cumpere. Poate fi și un semn că automobilul prezintă o problemă tehnică ce i-a determinat pe proprietarii anteriori să o vândă, scrie promotor.ro

2. Vânzătorul dispus să lase foarte mult din preț

Evident, orice cumpărător va încerca să negocieze un preț cât mai mic. Dar dacă vânzătorul este dispus să accepte o sumă mult mai mică decât cea din anunț, sunt șanse mari ca mașina să ascundă o avarie majoră, de exemplu, sau un istoric care l-ar face pe comparator să renunțe. Când vânzătorul știe că vehiculul este în regulă, nu va fi dispus să facă pași înapoi.

3. Persoane fizice care propun întâlniri în locații ciudate

Cei interesați trebuie să evite persoanele fizice care le propun întâlniri în afara unui cadru organizat sau în locații ciudate. Pe stradă, într-o piață, pe marginea șoselei în afara orașului, după lăsarea întunericului. Sunt persoane care nu sunt angajate la nicio companie specializată în vânzarea de mașini și nu sunt cu nimic mai bune decât așa-numiții “samsari” din România. Lucrurile se schimbă însă, atunci când vânzătorul te invită să vezi automobilul în propriul garaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel