Îţi cumperi maşină SH? Cele trei întrebări pe care TREBUIE să le pui vânzătorului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Dacă îţi cumperi o maşină uzată, sunt mai multe întrebări importante pe care trebuie să le pui vânzătorului. 

1. De ce vindeți mașina? 

Răspunsul actualului proprietar vă poate ajuta să obțineți un preț mai bun sau chiar să vă formați o idee despre persoana cu care ați putea încheia o afacere. Dacă pleacă din țară, puteți obține un preț mai mic față de media pieței, iar dacă nu-și mai poate achita ratele la banca, șansele să scadă suma cerută sunt foarte mari. În cazul în care dorește să își cumpere o mașină nou, autoturismul pe care intenționați să îl achiziționați reprezintă avansul, deci nu va fi ușor să obțineți o reducere de preț, scrie auto.ro

2. Sunteți primul proprietar? 

Dacă răspunsul este negativ, atunci starea mașinii este afectată nu doar de cel cu care negociați, ci și de ceilalți proprietari. Aflați de cât timp are mașina. Astfel puteți ști dacă aveți de-a face cu un vânzător de week-end (samsar), care a cumpărat mașina pentru a face profit și pentru a o plasa cât mai repede, ascunzând pe cât posibil eventualele defecte.

3. Ați avut vreun accident?

Chiar dacă vânzătorul va răspunde negativ, un service serios, ales de dumnneavoastră, vă va ajută să aflați adevărul. Totodată, este posibil să recunoască, iar atunci veți ști că discutați cu un individ sincer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel