Jane Fonda, arestată în cursul unui protest la Washington
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Jane Fonda
Jane Fonda
Actrița americană Jane Fonda a fost arestată vineri, în timp ce participa la Washington la un protest pe tema schimbărilor climatice.

Actrița americană Jane Fonda, în vârstă de 81 de ani, a fost arestată vineri în timp ce participa la Washington la un protest pe tema schimbărilor climatice, relatează postul BBC News. O înregistrare de la fața locului arată momentul în care actrița era escortată de polițiști în cursul unui protest în fața Capitoliului american.

Actrița se numără printre cele 16 persoane care au fost arestate, potrivit postului CBS News. Persoanele arestate sunt acuzate de obstrucționare. Jane Fonda a anunțat că se va implica în protestele pe tema schimbărilor climatice, afirmând că a fost inspirată "de mișcarea incredibilă creată de tineretul nostru".

Artista a promis să protesteze în fiecare vineri până în ianuarie

Artista a promis să protesteze în fiecare vineri până în luna ianuarie, cerând să fie luate măsuri pentru a face față schimbărilor climatice. Jane Fonda a participat la o serie de proteste, rostind chiar un discurs la Los Angeles cu ocazia grevei climatice globale, care a avut loc săptămâna trecută. Greva climatică globală a fost parţial inspirată de activismul elevei suedeze Greta Thunberg, care a lansat o campanie de proteste săptămânale, intitulată "Vineri pentru Viitor", cu scopul atragerii atenţiei asupra efectelor schimbărilor climatice, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel