Janis Bordans, Letonia, premier nou desemnat
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Preşedintele Letoniei, Raimonds Vejonis, l-a desemnat miercuri pe Janis Bordans, membru al Noului Partid Conservator, în funcţia de prim-ministru al acestei ţări baltice, el trebuind ca până pe 21 noiembrie să încerce formarea unui guvern în urma alegerilor din octombrie din care a rezultat un parlament extrem de fragmentat, în care sunt reprezentate şapte partide, transmite Reuters.

Îl invit pe Janis Bordans să formeze un nou guvern, a declarat preşedintele leton Raimonds Vejonis. Avocat şi fost ministru al justiţiei, Bordans a promovat în campania electorală a Noului Partid Conservator o agendă concentrată pe combaterea corupţiei. Statul de drept va fi o prioritate, a promis Janis Bordans, la scurt timp după nominalizarea sa.

Noul guvern, fără pro-rusi

El a menţionat că noul guvern va reuni miniştri din cinci partide şi nu va include formaţiunile pro-ruse Armonia şi Uniunea Verzilor şi a Fermierilor. În alegerile parlamentare din 6 octombrie, electoratul leton a penalizat fosta coaliţie de centru-dreapta formată din trei partide, care au strâns împreună la acest scrutin doar 40% din voturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel