Japonia: Rata de SUICID a crescut cu 16% în valul doi de COVID-19
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
rata sudicid a crescut cauza covid 19 sursă foto: Pixbay
rata sudicid a crescut cauza covid 19 sursă foto: Pixbay
Din cauza valului doi al pandemiei de coronavirus, rata de suicid a crescut cu 16%.

Ratele sinuciderilor în Japonia au crescut brusc în cel de-al doilea val al pandemiei COVID-19, în special în rândul femeilor și copiilor, chiar dacă au scăzut în primul val când guvernul le-a oferit oamenilor un serviciu generos, a constatat un sondaj. Rata sinuciderilor din iulie-octombrie a crescut cu 16%, față de aceeași perioadă a anului precedent, o inversare puternică a declinului din februarie-iunie de 14%, potrivit studiului efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong și de la Tokyo Metropolitan Institute of Gerontology.

„Spre deosebire de circumstanțele economice normale, această pandemie afectează în mod disproporționat sănătatea psihologică a copiilor, adolescenților și femeilor (în special gospodinelor)”, au scris autorii în studiul publicat vineri în revista Nature Human Behavior. Studiul a constatat că scăderea sinuciderilor a fost susținută de factori precum subvențiile guvernamentale, reducerea programului de lucru și închiderea școlii.

Ratele au crescut semnificativ

Însă, declinul s-a inversat, rata de sinucideri a crescut cu 37% pentru femei, de aproximativ cinci ori mai mare în rândul bărbaților, deoarece pandemia prelungită dăunează industriilor în care femeile predomină, crescând povara asupra mamelor care lucrează, în timp ce violența domestică a crescut, se arată în raport. Studiul, bazat pe datele ministerului sănătății din noiembrie 2016 până în octombrie 2020, a constatat că rata sinuciderilor copiilor a crescut cu 49% în al doilea val, corespunzător perioadei după închiderea școlii la nivel național, informează TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel