Jigniri RASISTE la adresa lui Șumudică în Turcia, la un post TV. Mircea Badea, revoltat: M-a scos din minți!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Mircea Badea a vorbit, în emisinea ”În gura presei” de la Antena 3, despre jignirile rasiste primite de Marius Șumudică la un post TV din Turcia, de la un fost fotbalist. 

Realitatorul TV afirmă că ceea ce s-a întâmplat în episodul care a ”cutremurat” UEFA, când arbitrul român Sebastian Colțescu l-a indicat pe Pierre Webo ca fiind negru, ”nu a fost rasism”.

”Asta ce a făcut comentatorul turc la televiziune a fost rasism. A început să zică nasoale de Șumudică - ”antrenorul ăsta e plin de figuri, joacă teatru” - și, simțind nevoia să mai zică nasoale, a folosit insultă clar rasistă - ”nu am mai văzut așa ceva, unde se crede, se comportă ca un țigan, e un țigan”. Ăsta este rasism” a subliniat Mircea Badea, atrăgând atenția că, în momentul în care i-a spus Sebastian Colțescu lui Ovidiu Hațegan ”ăla negru” era o conversație între doi oameni.

”Ăla clar nu era rasism, s-a întâmplat în comunicarea dintre două persoane. Treaba asta cu Șumudică s-a întâmplat în direct la televiziune. Asta înseamnă rasism și s-a întâmplat la TV” a afirmat Mircea Badea.  

Vezi și: Șumudică, victima unei jigniri rasiste în Turcia

Mircea Badea a remarcat că știrea despre jignirea adusă lui Marius Șumudică nu a avut nici 0,01% din răspândirea știrii despre Sebastian Colțescu. 

”Mi s-a părut intolerabil așa ceva.” a conchis Mircea Badea. Ulterior, în emisiune, Mircea Badea a spus că lipsa totală de reacție din România și a oficialilor din fotbal ”m-a scos din minți”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel