Jocurile Olimpice Tokyo 2020, amânare - Decizia de azi a Comitetului Olimpic Internațional
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
JO 2020 de la Tokyo - Eurosport și Twitter, acord pentru redifuzare. foto: @tokyo2020 - FB
JO 2020 de la Tokyo - Eurosport și Twitter, acord pentru redifuzare. foto: @tokyo2020 - FB
Discuțiile privind amânarea Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 au fost extrem de intense, luni, membrii CIO având de cântărit foarte bine opțiunile pe care le au.

Jocurile Olimpice de vară 2020 de la Tokyo vor fi amânate cu un an din cauza coronavirusului, spune Dick Pound, membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), potrivit BBC.

"Pe baza informaţiilor pe care CIO le are, amânarea a fost decisă", a declarat Pound pentru USA Today. "Paşii următori nu au fost deocamdată determinaţi, dar Jocurile nu vor începe pe 24 iulie, asta ştiu. Le vom lua etapă cu etapă şi trebuie să facem faţă tuturor provocărilor pe care le presupune amânarea, care sunt imense", a afirmat Pound.

În ciuda numeroaselor apeluri la amânarea competiţiei, lansate de câteva zile de sportivi şi de comitetele naţionale olimpice, CIO a aşteptat până duminică pentru a menţiona în premieră o posibilă amânare a JO de la Tokyo, care ar urma să înceapă pe 24 iulie.

Luni, premierul japonez Shinzo Abe a recunoscut că amânarea "ar putea deveni inevitabilă" în condiţiile pandemiei de coronavirus.

Canada şi Australia au anunţat deja că nu vor trimite sportivi la JO de la Tokyo, programate în perioada 24 iulie - 9 august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel