Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări

22 sep, 21:28
Jumătate de an de pandemie. OMS, ANUNŢ. De ce s-a declarat iniţial DOAR stare de urgenţă globală
La jumătate de an de la declararea pandemiei la nivel global, OMS explică de ce s-a ales iniţial declararea unei stări de urgenţă globale. 
foto: Pixabay

"E ceva ce oamenii  nu înţeleg cu exactitate. Mereu trebuie să ne întrebăm dacă o boală reprezintă o urgenţă de sănătate publică la nivel internaţional, sub incidenţa regulamentelor internaţionale! Sunt trei criterii pentru a determina acest lucru. Este ceva cu care ne-am mai întâlnit? Se răspândeşte la nivel internaţional? Este ceva împotriva căreia comunitatea globală trebuie să lupte unită? 

Dacă aceste trei criterii sunt îndeplinite, atunci un comitet de experţi independenţi decid dacă este o urgenţă globală. Ei fac recomandările şi tot ei recomandă directorului OMS să declare urgenţa. Nu declarăm o pandemie!", a declarat dr. Margaret Harris, purtător de cuvânt la OMS, conform abcnews.com.  

De ce s-a declarat stare de urgenţă

 

"Pe 11 martie, răspândirea epidemiei era foarte mare. Aşa că îndeplinea definiţia epidemiologică a pandemiei. Dar este vorba despre caracterizarea ei, nu despre declararea ei. Din păcate, conceptul declarării unei pandemii este înrădăcinat în memoria colectivă din ce s-a întâmplat acum mulţi ani, cu gripa. Declararea unei stări de urgenţă de sănătate publică a fost menită să prevină transformarea epidemiei în pandemie. Dacă mergem înapoi pe 4 februarie, îl vom auzi pe dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, care avertiza asupra lucrurilor pe care trebuie să le facă toate statele. Şi le spunea de atunci că dacă nu se pregătesc rapid, virusul le va copleşi sistemul medical.", a mai spus Harris.  

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri