Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
13 oct 2019 / 19:33
Klaus Iohannis, discurs la adunarea regională a organizaţiilor PNL, regiunea Vest, Timişoara
Discursul susţinut de către Klaus Iohannis la evenimentul politic al PNL de la Timişoara.

"Bună ziua, dragii mei!

Bună ziua, dragii mei!

Bună ziua, dragii mei liberali!

Sunt foarte bucuros că astăzi ne întâlnim în capitala libertăţii românesti, în Timisoara.

Puţine orase pot reclama titlu naţional si Timisoara pe bună dreptate poate să o facă.

Dragii mei,

Daţi-mi voie să spun acum, când sărbătorim 30 de ani de libertate, recunostinţă vesnică eroilor timisoreni! Şi atunci, si acum, sunteţi fruncea. Felicitări!

Aţi muncit, dragii mei, aţi muncit din răsputeri. Aţi adunat foarte multe semnături pentru candidatura mea. Vă mulţumesc, aţi făcut un lucru bun!

Aţi făcut un lucru bun pentru Partidul Naţional Liberal, fiindcă doar împreună vom fi puternici, împreună, voi si cu mine.

Avem o echipă care ne încântă, cred că pot să spun, de fiecare dată când avem întâlniri, cu mici filme care arată ceva din activitatea PNL, din activitatea mea, din ce am făcut noi împreună până acum si de multe ori apare si în film, dar si în materialele noastre reconstrucţia statului român. Dragii mei, daţi-mi voie să vă spun câteva gânduri, dacă veni vorba despre reconstrucţia României. Ştiţi de ce? În mod normal despre reconstrucţia unei ţări, despre reconstrucţia unui stat se vorbeste după un război. Şi stiţi ce? Noi suntem într-un război, suntem în plin război cu PSD. Dar de ce facem asta? De ce suntem noi în război cu PSD? Fiindcă noi, voi liberalii si cu mine, suntem oameni ai păcii, ai construcţiei, noi suntem oameni care doresc să dezvolte România. De ce am intrat noi într-un război? Vă amintiţi cum a câstigat PSD alegerile cu promisiuni despre lapte si miere care vor curge? Şi ce au făcut din prima zi, din prima zi de mandat? Au început să atace România si pe români, au început cu justiţia. Ei, gasca de penali, au început să atace justiţia din România.

Şi ne-am opus, si voi, si eu! După care au început să atace toate sistemele mari din România. Au început cu justiţia, au continuat să însurubeze neamuri si pretenari peste tot în funcţii de conducere,în administraţie, în învăţământ, în sănătate, si nu s-au oprit, cum se zice la noi, nu a mai dat sfântul să se oprească.

Am rămas cu toţii mască, cum se spune, când au început să atace economia românească, când au început să atace partenerii nostri, când au început să atace pe români.

Şi atunci, dragii mei, cineva trebuia să spună "Atât!" si asta am făcut noi, voi si cum mine!

Şi de aceea, dragii mei, de aceea suntem în război, fiindcă cineva trebuia să ia partea românilor si am făcut-o noi, împotriva PSD. Şi vom câstiga acest război! Am început destul de bine. Am început destul de bine... Aţi văzut feţele lor la moţiune? Îngropăciune, nu alta!

Da! Asa păţeste cine se ia de români!

Asa păţeste cine se ia de români -pierde!PSD pierde, dar, dragii mei, vă rog din suflet să nu gresiţi. Să nu subevaluaţi potenţialul PSD, să nu-i subevaluaţi pe pesedisti. PSD este în continuare un adversar foarte puternic. PSD este adâncînsurubat în structurile statului si, daca îmi daţi voie să folosesc o sintagmă pe care ei au inventat-o,dacă există ceva ce seamănă cu un stat paralel în România atunci acest lucru se numeste PSD. Fiindcă ei, dragii mei, sunt adânc însurubaţi si sunt paraleli cu agenda românilor. Sau chiar în contrasens cu românii, cum am mai spus-o, iar noi am început să câstigăm câteva bătălii importante - europarlamentarele, referendumul si, recent, moţiunea de cenzură. Felicitări!

Dar, războiul nu s-a terminat! Luaţi aminte, urmează prezidenţialele, urmează localele si urmează parlamentarele si eu îmi doresc să le câstigăm pe toate împreună! Fiindcă numai si numai împreună putem să îmbunătăţim viaţa românilor, numai împreună vom reusi si pentru asta, dragii mei, este nevoie de foarte, foarte multă energie si de spirit de luptător. Acum, de la voi mă astept să aveţi si una, si alta! Abia atunci când câstigăm acest război vom avea legitimitatea politică pentru a începe în forţă reconstrucţia, normalizarea României, repunerea României pe făgasul ei natural, european.

Până atunci, însă, avem un hop greu de trecut. Moţiunea a trecut, românii se simt usuraţi, dar pe voi vă asteaptă o perioadă foarte, foarte dificilă. La început, când am mers la regionale, am spus: "Pregătiţi-vă pentru guvernare!". Acum vă spun: "Fiţi pregătiţi pentru guvernare!". Această perioadă va fi foarte dificilă fiindcă PSD este tot acolo. PSD are de departe cei mai mulţi parlamentari în Parlamentul României, PSD controlează majoritatea judeţelor României, PSD are încă, sper că vom trece repede de faza aceasta, cei mai mulţi primari din România. Apropo, foarte frumos, din partea voastră, a primarilor, că aţi venit să ne arătaţi respectul vostru purtând tricolorul nostru drag.

Da! Şi veţi guverna! Veţi guverna cu un guvern de tranziţie, este clar acest lucru, l-am anunţat imediat după prima rundă de consultări. Toţi vă vor ataca, în frunte cu pesedistii. Şi să nu credeţi cumva că pesedistii vor ceda puterea usor. Nu o vor face! Au început deja să vehiculeze sperietori mincinoase pesediste si pentru a demonta prima mare minciună gogonată pesedistă, vă spun vouă si tuturor românilor, cu toată răspunderea: Nu vor exista tăieri de pensii si salarii! Vor urma si alte încercări pesediste, eu mă astept la tot felul de piedici. Vor încerca să boicoteze votarea noului Parlament, vor încerca să meargă la Curtea Constituţională a României, vor încerca fel si fel de scheme pentru a împiedica Partidul Naţional Liberal să înceapă să lucreze pentru români. Vă spun aceste lucruri nu ca să vă speriaţi, nici nu as putea, vă spun aceste lucruri ca să fiţi pregătiţi să duceţi lupta mai departe! Să ajungem, în fine, să reconstruim România, să facem România normală, o Românie europeană, cu instituţii funcţionale, cu o economie înfloritoare, o Românie în care profesionistii si oamenii care merită ajung în fruntea instituţiilor, o Românie în care sistemul educaţional funcţionează foarte bine si ne face mândri de generaţiile care vin după noi, o Românie în care cine merge la spital se simte luat în seamă.

Pe scurt, dragii mei, o Românie normală este o Românie europeană, este o Românie modernă, este o Românie asa cum si-o doresc toţi românii si acesta nu este un moft fiindcă fiecare român are dreptul să trăiască într-o Românie normală! Haideţi să o facem! La final, la treabă!"

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri