Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

20 sep 2019 / 11:59
Klaus Iohannis și-a depus candidatura la BEC - Primele declarații
Klaus Iohannis și-a despus astăzi candidatura, la Biroul Electoral Central, pentru alegerile prezidențiale din acest an. 
Biroul Electoral Central. Klaus Iohannis și-a depus candidatura. FOTO: DCNEWS

Președintele a fost întâmpinat de sute de susținători. A stat de vorbă cu o parte dintre oamenii prezenți și a dat mâna cu aceștia. De altfel, susținătorii au scandat numele președintelui. 

Mai mult, înainte de depunerea candidaturii, Iohannis a făcut poze cu cei aflați în fața Biroului Electoral Central și a dat chiar și autografe.

DCNews vă transmite primele declarații ale președintelui Klaus Iohannis de la BEC:   

Iohannis a depus peste 2.200.000 de semnături

 

”Sunt foarte bucuros că pot să vă anunț: mi-am depus candidatura pentru încă un mandat de Președinte al României și, împreună cu documentele mele, am depus, împreună cu PNL, peste 2.200.000 de semnături ale românilor care susțin această candidatură.

Este un număr imens și acest lucru mă bucură foarte, foarte mult.

În același timp, trebuie să spun că sunt foarte bucuros că s-a reușit această acțiune de strângere de semnături evident prin și cu sprijinul PNL, Partidului Național Liberal, și a celor care au dorit să fie alături de noi.

Este un moment important și cred că este bine să explic un pic și de ce doresc să candidez pentru încă un mandat. Mulțumesc!

Vedeți că toată lumea, în aceste zile, își declară cele mai bune intenții și cred că este momentul să spun ce mă motivează pentru a depune candidatura pentru încă un mandat.

Klaus Iohannis, noi atacuri la adresa PSD

 

Este o perioadă complicată pentru România și este nevoie de o muncă imensă pentru a repara tot ce a stricat PSD în acești aproape trei ani.

Este nevoie însă, și aici cu toată lumea cred că suntem de acord, este nevoie de modernizarea României, este nevoie de spitale moderne, este nevoie de autostrăzi, este nevoie de școli curate, este nevoie de o administrație care are în centrul ei cetățeanul și nu aparatul funcționăresc. Iar toate aceste lucruri trebuie realizate, trebuie reclădite și trebuie să înțelegem cu toții că acest lucru poate să fie denumit simplu: România Normală. Ceea ce îmi doresc eu pentru țara mea, pentru România, este o Românie Normală, asta însemnând instituții funcționale, respectarea cu sfințenie a drepturilor cetățenești.

România Normală este o țară din care tinerii nu mai vor să plece. România Normală este țara în care mulți dintre cei care au plecat vor să se întoarcă cu drag și cu speranță.

În acești ani trebuie să vedem imensa pagubă produsă de PSD și cred că pot să spun, acum, la sfârșit de mandat, că am reușit, prin mijloacele constituționale, prin instrumentele la dispoziția Președintelui, să previn foarte multe din stricăciunile planificate de PSD.

Iohannis: Am oprit distrugerea justiției

 

Chiar recent am avut o reușită notabilă, foarte frumoasă, împreună cu românii, când am reușit, la referendumul din 26 mai, împreună cu 6 milioane și jumătate de români, să oprim distrugerea justiției planificată și pusă parțial în operă deja de PSD.

Iată, aici ne aflăm acum și este nevoie de muncă de reconstruire, de resetare, de normalizare, de modernizare a României.

Sunt dispus să conduc această muncă, știu ce trebuie făcut și împreună cu un guvern pro-european, un guvern ales democratic, un guvern care se va constitui fără îndoială în jurul PNL, vom face această muncă. Vom face această muncă pentru români!

Îmi doresc acest al doilea mandat pentru a conduce această muncă de modernizare, europenizare, normalizare a României”, a precizat șeful statului la ieșirea de la Biroul Electoral Central.

Avem o Românie a lucrului bine făcut?

 

Klaus Iohannis a primit întrebări din partea jurnaliștilor. Prima dintre acestea se referea la sloganul său de campanie din primul mandat, ”România lucrului bine făcut”, și dacă avem o Românie a lucrului bine făcut?

”Arhitectura a permis atât cât am făcut și pot să vă spun că am folosit toate instrumentele care au fost la dispoziția Președintelui. Dar dacă spun că PSD trebuie îndepărtat de la putere, înseamnă că PSD trebuie îndepărtat de la putere prin mijloace democratice și constituționale, și în niciun caz altfel.

Și atunci vedem că avem această majoritate, această majoritate guvernamentală pesedistă, realizată în urma unui scrutin, au fost alegerile parlamentare din 2016.

În condițiile care PSD a obținut un rezultat important la alegerile parlamentare, ceea ce am putut să fac pot să vă asigur că am făcut.

Iohannis: Dar pentru România PSD a fost o catastrofă!

 

Toate instituțiile care prin incompetență, prin rea-credință, prin cocoțarea unor politruci în vârful lor, care nu au nimic de a face cu o muncă serioasă, dedicată României, aceste lucruri trebuie reparate. Sunt multe instituții din România care trebuie pur și simplu reparate, iar această muncă este una de durată și se poate realiza, dar numai în situația în care Președintele colaborează efectiv cu Guvernul, în care Guvernul dorește să colaboreze efectiv cu Președintele”, a mai spus Klaus Iohannis. 

Jurnalist: Ce trebuie făcut după 5 ani de mandat?

 

”Avem, după trei ani de PSD, România aproape pusă în dificultate și vom repara această problemă”.

VEZI ȘI: Klaus Iohannis își depune candidatura la BEC. Bogdan Chirieac: Ar mai fi primit porecla de ficus?

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri