Klaus Iohannis, vizită anulată. Anunț Theresa May
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Soții Iohannis
Soții Iohannis
Întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Theresa May nu va mai avea loc ''din motive obiective, ce ţin exclusiv de partea britanică''.

Întrevederea dintre Klaus Iohannis şi Theresa May era programată pentru miercuri, la solicitarea premierului britanic, iar motivul pentru care aceasta nu a mai avut loc este legat de faptul că şedinţa de Guvern pentru a aproba textul acordului de retragere a Marii Britanii din UE este încă în desfăşurare, precizează Preşedinţia de la Bucureşti. Klaus Iohannis efectuează miercuri o vizită oficială în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. El urmează să participe şi la recepţia şi dineul organizate cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani de către prinţul de Wales. Şeful statului participă la acest eveniment la invitaţia reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

”Vă informăm că întrevederea Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, doamna Theresa May, programată pentru data de 14 noiembrie 2018, la solicitarea premierului britanic, nu va mai avea loc din motive obiective, ce țin exclusiv de partea britanică, având în vedere faptul că ședința de Guvern pentru a aproba textul acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană este încă în desfășurare”, a transmis Administrația Prezidențială.

Citare la Parchetul General

În acest context, amintim că Iohannis a anunţat recent că soţia sa, Carmen Iohannis, nu va merge la audierile programate joi la Parchetul General.

Klaus Iohannis a declarat marţi că soţia sa, Carmen Iohannis, nu se va prezenta joi la Parchetul General, unde a fost citată, deoarece se vor afla în vizită de stat la Londra.

„Nu va merge pentru că ne vom afla în vizită de stat în Londra", a răspuns preşedintele, fiind întrebat dacă va merge Carmen Iohannis la Parchetul General.

Carmen Iohannis a fost citată pentru a se prezenta joi, 15 noiembrie, la Parchetul General, în dosarul deschis ca urmare a plângerii depuse de Lumea Justiţiei referitor la casele familiei din Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel