Kovesi, procuror-șef european. Grapini: ASTA vrea să arate Siegfried Mureșan!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Maria Grapini FOTO Agerpres
Maria Grapini FOTO Agerpres
Europarlamentarul PSD Maria Grapini a făcut o remarcă la declarațiile europarlamentarului Sigfried Mureșan cu privire la candidata Laura-Codruța Kovesi, care luptă pentru funcția de procuror-șef european.

DC News: Care este opinia dvs. în legătura cu declarația europarlamentarului Sigfried Mureșan care spune că lucrurile merg foarte bine pentru candidata Laura-Codruța Kövesi?

'Am văzut declarația domnului Siegfried Mureșan. Nu vreau să intru într-o polemică cu dânsul doar că dumnealui vrea să arate că știe primul ce se decide în PE. Este o dorință a dumnealui, asta ține și de caracter, să arate că știe totul. Menționez faptul că noii negociatori, în mod normal, ca să fie totul extrem de democratic, ar trebui să consulte încă o dată comisia LIBE și comisia CONT cu privire la mandatul lor când negociază deoarece sunt noi în urma schimbării structurii PE după alegerile din acest an. În sfârșit, mai este timp până săptămâna viitoare în situația retragerii francezului. Acest fapt ar complica totul! Dacă se retrage va fi o presiune de reluare a procesului de selecție a candidaților care luptă pentru funcția de procuror-șef european' a spus Maria Grapini.

DC News: La cum arată lucrurile în acest moment, credeți că va fi o decizie favorabilă pentru Laura-Codruța Kövesi?

'Este foarte greu de spus! Pot apărea sesizări din mediul privat! De asemenea, subliniez faptul că fiecare cetățean european poate să facă o contestație la serviciile juridice. De asemenea, am văzut că presa, dar și eu, a spus faptul că nu este terminat procesul pe care îl avea doamna Kovesi, că nu avea gradul profesional. Asta ține de responsabilitatea comisiei de selecție, nu de a noastră a Parlamentului sau a Consiliului. Este responsabilitatea celor care au selectat dosarele candidaților pentru că este ca și cum te duci la facultate, dar nu ai bacalaureatul. În concluzie, pot apărea foarte multe contestații. Nu știu care va fi decizia finală.' a concluzionat europarlamentarul PSD, Maria Grapini, pentru DC News.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a anunțat rezultatele noii runde de negocieri pentru funcția de procuror-șef european.

"Astăzi a avut loc o rundă foarte importantă de negocieri între reprezentanții Parlamentului European și ai Consiliului Uniunii Europene pe tema desemnării procurorului-șef european. Vă spun că lucrurile merg foarte bine pentru candidata noastră, Laura-Codruța Kövesi”, a scris europarlamentarul, marți, pe Facebook.

VEZI ȘI LOVITURĂ pentru Laura Codruța Kovesi. Negocieri procuror-șef european. Controversă cu reluarea procedurii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel