La ce ore poți mânca ciorbă / supă - număr calorii
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Supă
Supă
Ciorba are doar jumătate din numărul de calorii ale unui fel principal.

„Așa scrie în cărțile de nutriție "de la ciorbă încoace nu s-a inventat nimic mai bun la capitolul alimentație". Supa/ ciorba stă de 2 ori mai mult timp în stomac (ține de foame) și are doar jumătate din numărul de calorii ale unui fel 2 (fel principal). În ciorbă nu poți ascunde grăsimea (se ridică la suprafață) și nici prea multe ingrediente nu poți să pui, că o transformi în tocăniță.

Așa că ciorba/supa rămâne un fel de mâncare cu multă apă în care există carne, făinoase și legume în proporție egală, însă minore cantitativ - substanța solidă dintr-o ciorbă intră într-un pumn.

Ultimul amănunt, dar nicidecum nesemnificativ, este că trebuie să aveți pe cineva priceput, care știe să facă ciorbe/supe gustoase...că nu e lucru simplu. Indiferent că o consumați la începutul unei mese (ca să umple stomacul măcar pe jumătate) sau ca fel unic la masa de seară (francezii numesc cina "souper"), ciorba/supa e mâncarea potrivită la orice oră, pentru orice vârstă și în orice combinație. Și de slăbit, tot cu ciorbă/supă merge cel mai bine", a transmis Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel